Странице

понедељак, 29. јул 2013.

Pecanje skobalja zimi


Pecanje skobalja zimi je po meni najlepse pecanje. Zimi uglavnom nemamo problema sa vetrom i kisom ( sneg i nije neki problem ), a tu je i druzenje uz vatru...
Nekada kada sam pocinjao da pecam skobalja, pre nekih 25 godina, zimi se skobalj pecao iskljuci u mirnoj vodi sa najlaksim plovcima u rasponu od 0.5-1 gr.
Sada zadnjih 1-tak godina to vise nije tako. Sada se podjednako dobro peca i u brzim delovima reka sa plovcima od 3-6 grama. Tako da je izbor mesta zimi dosta
veliki. Znaci mozemo traziti ribu i u mirnim delovima reka sa laganim sistemima, a i u brzim delovima sa jacim sistemima.
Najbolji mamac za zimski period je Francuski hleb, i skobalj ga uzima sa zadovoljstvom.
Tako da kada krenete zimi u ribolov na skobalja, potrebna je samo upornost na izabranom mestu i ako je skobalj iole raspolozan za hranjenje, uspeh nece
izostati.
Bistro!!!