Da prenesem ovde neki svoj dozivljaj pecajuci skobalja.
Bilo je leto i ogromne temperature, pecao sam sa sinom skobalja u Juznoj Moravi, riba je radila sporadicno, vise nije radila nego sto je radila. Ali naravno mi smo bili uporni sa odredjenim pauzama da bi se malo povratili od paklene vrucine.
Tako smo docekali i ono najlepse vreme kad zahladi i kad je najprijatnije pecati. Ribu smo hranili u srednje
brzoj vodi, i pecali na sisteme od 4 grama. Imali smo u prepodnevnim casovima par skobalja, ali je onda
pred mrak udarila serija od nekih 10-tak riba i ulepsala nam ribolov.
Pecali smo na obican hleba, i pred sam kraj pecanja, desava se iznenadjenje. Odmah po kontriranju shvatio
sam da na stapu nemam skobalja, razmisljanje je islo u pravcu mrene jer je tako nekako riba udarala, posle nekih 3-4 minuta vec smo mislili da je neki manji som, a posle nekih 6-7 minuta imali smo i sta da vidimo,
na udici je bio Smudj ?
Riba je bila oko 3 kilograma i ogromno iznenadjenje za mene i sina, iz razloga sto u to vreme nije se znalo ni
da ima Smudja u Juznoj Moravi, a i nama je to bio prvi susret sa tom vrstom ribe.
Riba je slikana i vracena u vodu kao primerak koji se retko peca u ovoj reci.
Pa eto da vas ne iznenadi ako medju skobaljima udari i neki smudj na hleba.
Bistro !!!