понедељак, 12. август 2013.

Pecanje na Zlatskom jezeru

O Zlatskom jezeru smo vec pisali, a ovde cu probati da vas informisem i uputim kakva je situacija sto se tice samog pecanja na ovom jezeru.
Rekli smo da je jezero poribljeno velikom kolicinom sarana, babuske i klena.
Najcesce udara saran pa cemo se zadrzati na pricu o njemu.Najbolji rezultati se postizu na dubinski ribolov, fider a lepe rezultate sam imao i na plovak.
Mamci koji su aktuelni su kukuruz, boili i crvici.
Ribe ima puno, ali ipak je potrebno i malo prihranjivanja ako pecamo na plovak, a ako pecamo na druge metode hranu stavljamo naravno u hranilice.
Jezero je relativno skoro pusteno u rad, tako da velicina sarana se za sada krece od 0.500-3 kg.
Uglavnom ako pecate na plovak uzitak je zagarantovan i sa najmanjim primerkom, a ako imate srece da
udari i neki od ovih vecih to je pravi pogodak, jer borba sa saranom od 2-3 kg, na strunu 0.14 i udicu velicine 10, na osetljivom stapu od 6-7 metara, je nesto sto treba doziveti.
Ako se peca u letnjem periodu treba ici od brane ili restorana u suprotan kraj jezera, prema ulivu jer je moguce kao sto sam rekao da tu u pocetku jezera kod brane ima i po neki kupac.
Taj deo je nesto plici od dela kod brane, tako da u periodu kada nema kupaca izglede da upecamo vecu ribu imamo u dubljim delovima, tako da bi tada trebali da izaberemo dublji deo jezera.
Uglavnom dubina se krece u rasponu od 0.5-3 metara.
Eto to su neke smernice ako se neko odluci da krene na ovo predivno jezero.
Najbitnija napomena je da budete sportski nastrojeni, i svaku upecanu ribu pazljivo vratite u jezero bez nepotrebnog zadrzavanja i povredjivanja, pa cemo ako da bog za neku godinu tamo pecati i mnogo vece
primerke.
Bistro !!!!